proizvodni_proces-01

U TRI KORAKA DO KONAČNOG PROIZVODA:

Korak prvi: od upita naručitelja do radnog naloga za proizvodnju

U prvom koraku nastanka tiskanog materijala, komercijalist obrađuje upit naručitelja te mu u slučaju potrebe nudi i tehnički savijet (vezano za izbor papira, vrstu tiska i doradne procese). Kalkulacija se izrađuje pomoću softwerske aplikacije Monarh Foundation, čija je najveća prednost eliminacija grešaka nastalih “ručnim” kalkulacijama, kao i brza revizija ponude u slučaju promjene podataka za kalkulaciju (npr. promjena u nakladi, izboru papira…)

Nakon prihvaćanja ponude i ispunjavanja obrasca za narudžbu od strane naručitelja, može se otvoriti radni nalog za proizvodnju. U svim radnim nalozima detaljno su opisani: Proizvod i zadaci > Očekivani početak i završetak rada > Predviđeno vrijeme za svaku fazu rada > Predviđena radna brzina stroja ili ručnog postupka > Popis materijala koji se koriste > Izražene potrebne količine materijala za nakladu i njihov dodatak.

Korak drugi: proizvodnja

Proizvodnja je podijeljena na četiri cjeline: dizajn, priprema, tisak i dorada. Kod nas možete dobiti tiskani proizvod počevši od rukopisa ili tek ideje koju će za vas realizirati odjel dizajna. Ukoliko imate gotov PDF pripremljen za tisak proces priprema tiska započinje provjerom dokumenata. Za provjeru PDF dokumenta prije ulaska u sustav za obradu koristimo PitStop koji je podešen tako da unaprijed otkriva sve potencijalne probleme u daljoj obradi, od tehničkih parametara dokumenta do rezolucija slika. U dogovoru s naručiteljem moguća je i izrada probnih otisaka te
maketa proizvoda.

Uvođenjem CTP (Computer to Plate) uređaja za za direktno prenošenje tiskovnog predloška s monitora na tiskarsku ploču, u naš proizvodni proces, znatno smo smanjili vrijeme i cijenu proizvodnje, te poboljšali kvalitetu otiska.

Offsetni tisak iz arka odvija se se na suvremenim strojevima koji dostižu brzinu do 15.000 otisaka na sat i to istovremeno u 1-4 boje ovisno o zahtjevu. Za manje naklade kao i za razne personilizitane tiskanice koristi se digitalni tisak do formata 33x760mm.

Nakon sušenja boje, koje traje ovisno o vrsti boje, papiru i načinu nanosa, otisnuti se arci se obrađuju doradnim procesima na način da bodu pogodni za uporabu bez obzira o kojem je grafičkom proizvodu riječ. Krajnji proizvod možemo uvezati i/ili oplemeniti specijalnim tehnikama poput štancanja, UV laka, foliotiska i slijepog tiska.

Korak treći: distribucija

Nakon pomne kontrole kvalitete, konačan proizvod pakira se u pakete i distribuira našim dostavnim vozilima ili nekim drugim dogovorenim načinom. U odjelu ekspedita posjedujemo Iveco kamion s rampom i dva Renault kombi vozila.