Povećanje efikasnosti proizvodnih procesa tiskare Denona d.o.o.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

 

Naziv projekta: Povećanje efikasnosti proizvodnih procesa tiskare Denona d.o.o.

Kratki opis projekta: Dana 10.11.2021. poduzeće Denona d.o.o. potpisalo je s Ministarstvom gospodarstva i održivog razvoja te Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, inovacije i investicije, Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u svrhu provedbe projekta pod nazivom „Povećanje efikasnosti proizvodnih procesa tiskare Denona d.o.o.“, referentna oznaka ugovora KK.11.1.1.01.0354. Provedba projekta sufinancirana je putem OP Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. iz instrumenta Pomoć za oporavak za koheziju i europska područja „REACT-EU”.

Poduzeće Denona ima dugogodišnju tradiciju uspješnog poslovanja što je rezultat opremljenog proizvodnog pogona, prihvatljivih cijena te kvalitetnih proizvoda. Na tržištu poduzeće ima reputaciju kao proizvođač širokog asortimana proizvoda čiji su proizvodi u skladu s željama i potrebama kupaca. Poslovanje poduzeća je obilježeno konstantnim ulaganjima i praćenju tržišnih i tehnoloških napredaka uz konstantnu brigu o okolišu. Izvrsnost u poslovanju dokazuju i  certifikati koje poduzeće posjeduje. Uz standarde ISO 9001, ISO 14001 te OHSAS 18001, poduzeće je nositelj i FSC® CoC certifikata u proizvodnji tiskanih materijala u tri kategorije FSC® 100%, FSC® Mix i FSC® Recycled. Denona je uspješno implementirala i certifikat ISO 12647-2 Process Standard Offset kojim se dokazuje sigurnost i kontrola proizvodnog procesa, kvaliteta tiska i stabilnost proizvodnje. Navedeni certifikat ISO 12647-2 Process Standard Offset ima izuzetno veliku važnost jer se odnosi direktno na kvalitetu tiska, a neophodan je za ozbiljan rad na inozemnom tržištu, gdje ga zahtijevaju svi veliki kupci. Budući da je Denona s udjelom 50% izvoza značajan izvoznik svojih proizvoda, među prvim tiskarama u Hrvatskoj je uvela ovaj certifikat.

Ciljevi projekta: Poduzeće Denona se bavi grafičkim dizajnom, pripremom i obradom grafičkog materijala, skeniranjem, digitalnim i offset tiskom te doradom otisnutog materijala. Sa svrhom povećanja tržišne konkurentnosti, poduzeću su potrebna ulaganja u modernizaciju dijela strojeva, uspostavljanje efikasnijeg transporta proizvoda na proizvodnoj liniji, povećanje produktivnosti radnih zadataka, smanjenje troškova vezanih uz neefikasno trošenje sirovina i materijala koji povremeno dovode do neujednačene i neadekvatne kvalitete konačnog proizvoda te implementacija informatičkog sustava koji se poduprijeti proizvodne aktivnosti na odgovarajući način. Provedbom projekta poduzeće Denona planira nabaviti strojeve, opremu i softver u svrhu rješavanja postojećih problema poslovanja, jačanja konkurentnosti na tržištu te stvaranja sposobnosti poduzeća da odgovori na sve izazove na tržištu tranzicijom na zeleni i digitalni način poslovanja.

Očekivani rezultati projekta:

  • Rast konkurentnosti na domaćem i inozemnom tržištu
  • Rast i proširenje proizvodnih kapaciteta
  • Povećanje prihoda na domaćem i inozemnom tržištu
  • Kontinuirano ulaganje u tehnološka poboljšanja
  • Primjena digitalnih i zelenih rješenja

Ukupna vrijednost projekta: 3.684.005,91 €

EU sufinanciranje projekta: 995.421,05 €

Razdoblje provedbe projekta: 10.11.2021. do 10.09.2023.

Kontakt osoba za više informacija: Marko Denona, e-mail: marko@denona.hr, tel: + 385 1 233 2753

Više informacija na www.strukturnifondovi.hr  i https://strukturnifondovi.hr/natjecaji/jacanje-konkurentnosti-poduzeca-ulaganjima-u-digitalnu-i-zelenu-tranziciju/ 

Sadržaj ove publikacije isključiva je odgovornost poduzeća Denona d.o.o.

 


Objavljeno  08.09.2023.